ΜΕΛΗ

Κυριακή Μήτσου

Κυριακή Μήτσου - Fabrica Athens

www.kyriakimitsou.com

Απόφοιτη της δραματικής σχολής «Ιάκωβος Καμπανέλλης».

Συνέχισε τις σπουδές της, παρακολουθώντας σεμινάρια από διακεκριμένους ανθρώπους του χώρου στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό, φοιτώντας δίπλα στον Giles Forman στο Center for Acting στο Λονδίνο. Ιδρυτικό μέλος της πολυδραστικής ομάδας τέχνης Fabrica Athens, με την οποία πραγματοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια στη Ακαδημία Θεάτρου Nazim Hikmet Theater Academy στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Alicante. Επίσης έχει συμμετάσχει ως Βοηθός Σκηνοθέτης σε δύο παραγωγές της ομάδας Frabrica Athens, “shopping and f***ing” του Μαρκ Ρέιβενχιλ (2011) και “Pulp Fiction” (2014).

Ως ηθοποιός έχει συμμετάσχει σε αναλόγια έργων του Ευθύμη Φιλίππου και της Κυριακής Σπανού, και σε αρκετές παραστάσεις, με εξέχουσες την «Αλίκη στη χώρα…» (2007-8) σκην. Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου, «Ιώβ»(2010) σκην. Σταύρος Τσακίρης και την πρόσφατη «Το Υπόγειο Από Πάνω» (2015) του Ανδρέα Ανδρεάδη με την ομάδα Fresh Grown Herbs.

Επιπλέον ασχολείται με τον χορό και είναι απόφοιτος της ομάδας χορού «Πλεύσις» καθώς και με την μετάφραση θεατρικών κειμένων, έχοντας ήδη μεταφράσει τα ακόλουθα θεατρικά έργα: «Η φωλιά του Κούκου» του Dale Wasserman (Βασισμένο στο βιβλίο του Ken Kesey) (2012), «Το φιλί της γυναίκας αράχνης» του Manuel Puig (2013) και «Βίβλος-Ο λόγος του Θεού εν συντομία ή Θεός Φυλλάξοι» των Adam Long, Reed Martin & Austin Tichenor (2013).

Facebooktwittermail