Η Fabrica Athens Theater Group στην Ισπανία στα πλαίσια του “ Express it: EU + Immigration + Refugees”

Express it: EU + Immigration + Refugees

Η Fabrica Athens Theater Group συμμετείχε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ Express it: EU + Immigration + Refugees”.

Στο 10ήμερο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “ Express it: EU + Immigration + Refugees”, που διεξήχθη στην Ισπανία με 30 συμμετέχοντες από 6 χώρες και με διοργανωτή την οργάνωση AJ INTER, η πολυδραστική ομάδα τέχνης Fabrica Athens Theater Group συνέβαλε στην εκπλήρωσή του αναλαμβάνοντας την θεατρική προσέγγιση του προσφυγικού, μεταναστευτικού, ανθρώπινου ζητήματος. Μέσα από διάφορες θεατρικές μεθόδους και ασκήσεις, οι συμμετέχοντες ήρθαν πιο κοντά στον εαυτό τους, μεταξύ τους, αλλά και πιο κοντά στο θέμα του προγράμματος, δημιουργώντας στο τέλος μια παράσταση βασισμένη στο θέατρο του καταπιεσμένου, όπου στο κοινό που παρευρέθηκε δόθηκε η ευκαιρία να προτείνει λύσεις και να συμμετάσχει στη λύση τους.

Express it: EU + Immigration + Refugees

Περίληψη του προγράμματος:

Στο express it, οι συμμετέχοντες μίλησαν για το τρέχων debate που αφορά το μεταναστευτικό και το προσφυγικό κίνημα στην Ευρώπη. Σκοπός ήταν να εκφραστούν οι απόψεις και οι εμπειρίες νέων ανθρώπων μέσα από καλλιτεχνικές μεθόδους και να μάθουν για το μεταναστευτικό κίνημα, το οποίο περιλαμβάνει οποιουδήποτε είδους μετακίνηση:
– μεμονωμένο άτομο ή ομάδα
– πρόσφυγες
– περιθωριοποιημένα άτομα
– ξεριζομένα άτομα
– οικονομικούς μετανάστες

Στόχοι του προγράμματος:

– Να γνωρίσουμε τις ευρωπαϊκές αξίες και να αναλύσουμε πώς εφαρμόζονται στην Ευρώπη.

– Να αναλύσουμε και να συζητήσουμε την ανταπόκριση της κάθε χώρας στην προσφυγική κρίση και στην αυξανόμενη μετανάστευση αλλά και τις πολιτικές και τους μηχανισμούς υποστήριξης που η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στους πρόσφυγες και στους μετανάστες.

Express it: EU + Immigration + Refugees

– Να αναλυθούν τα κύρια αίτια τις τρέχουσας κατάστασης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, συμπεριλαμβανομένων των εσωτερικών και εξωτερικών πηγών καταπίεσης.

– Να μοιραστούν οι συμμετέχοντες απόψεις και εμπειρίες παρόμοιες με αυτές που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.

– Να προταθούν τρόποι κοινωνικής ενσωμάτωσης και αποδοχής που να βασίζονται στις αξίες τις ευρωπαϊκής ένωσης, χρησιμοποιώντας το Video Theater.

– Διεξαγωγή καμπάνιας ενάντια στην ξενοφοβία σε κοινωνικά δίκτυα για τη προαγωγή της κοινωνικής ενσωμάτωσης, της αποδοχής και των ευρωπαϊκών αξιών.

Αποτέλεσμα του ανταλλαγής αυτής ήταν να διεξαχθεί θεατρική παράσταση στο Κοινωνικό Κέντρο για νέους ανθρώπους. Κατά τη διαδικασία αυτή, χρησιμοποιήθηκαν επίσης παιχνίδια, προσομοιώσεις, debate, καθώς και καμπάνια ενάντια στη ξενοφοβία σε κοινωνικά δίκτυα.

Express it: EU + Immigration + Refugees

Express it: EU + Immigration + Refugees

Express it: EU + Immigration + Refugees

Facebooktwittermail